actief en natuur


Eigenlijk gaan deze twee woorden hier hand in hand, alles is hier buiten en op de natuur gericht. Voor jong en oud, fit en minder getraind er is voor ieder wat wils, routes zijn er in verschillende afstanden en de natuur krijg je op een presenteerblaadje. Voor de hele actieve mensen onder ons wil ik graag een verwijzing maken naar WikiLoc en Komoot, deze apps barsten van de routes en aanbevelingen voor elke tak van sport. Op onze een website een kleine greep uit een aantal activiteiten bekend en minder bekend, er is ook op dit vlak teveel om op te noemen.

Fuente de piedra


De grootste lagune van Andalusië is in zo'n 30 minuten te bereiken, het is de thuisbasis van de tweede grootste flamingo kolonie van Europa. De lagune bestaat uit ondiep zoutwater, meer dan 20.000 flamingo paren maar ook zo'n 170 andere vogelsoorten komen hier om te rusten of te overwinteren. De zoutpannen zijn o.a. overblijfselen uit de Romeinse tijd, tot de jaren 50 werd hier nog gebruik van gemaakt. Er zijn verschillende wandelroutes die uitkijkpunten bevatten om vogels te spotten. Het gelijknamige dorp leent zich prima voor een afsluitende maaltijd of versnapering.

CUEVA DE BELDA


Deze grotten liggen bij het plaatsje Cuevas de San Marcos. Een mooi stuk natuur binnen 20 minuten te bereiken. Je begint onder aan een steile helling voor je aan de voet van de berg bent, een pittige klim maar de moeite waard. Gaaf uitzicht en mooie ongerepte natuur.


el torcal


El Torcal in Antequera. Een prachtig natuurgebied op 40 minuten rijden. Je kan er 3 routes lopen; 1.5 km, 3 km en 3.6 km. Het is klimmen, klauteren en goed op letten waar je je voeten plaatst! Een mooi uitdagend pad voor de wandelaars met prachtige bergen.

CAMINITO DEL REY


Letterlijk vertaald het koningspad is in een goed uur te bereiken. Het uitdagende pad langs stijle kliffen en bergpassen is een uitdaging voor een ieder. Prachtige vergezichten en natuurschoon maken deze tocht echt een " must do" .

Er zijn verschillende afstanden en mogelijkheden, met gids of alleen of met een grote groep alles is hier mogelijk. De start is veelal vanaf nabij gelegen parkeerplaatsen vanwaar een shuttle u voor 2,50 naar het beginpunt brengt.


Let op: kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden.


LOBO PARK ANTEQUERA


In zo'n 40 minuten bent u bij het wolvenpark in Antequera. Het park is te vinden op de route richting El Torcal, het wordt goed aangegeven en is dus niet te missen. Het betreft geen dierentuin maar een groot wildlife park van zo'n 400.000 m2 waar vier verschillende soorten wolven worden gehouden. Deze worden hier bestudeerd en deze kennis draagt men graag over aan de bezoekers.


EL REFUGIO DEL BURRITO


Richting Fuente de Piedra en in 30 minuten te bereiken ligt de ezel opvang. De opvang is in 2003 ontstaan dankzij Dr. Elisabeth Svendsen MBE. Verwacht geen groot dierenpark, het is echt een opvang die ontstaan is d.m.v. hardwerkende vrijwilligers om veelal verwaarloosde ezels een tweede kans te geven. Je mag de ezels aaien en een donatie is ook mogelijk om zo het voortbestaan te ondersteunen.


elrefugiodelburrito.com


SIERRA NEVADA


Misschien wel de bekendste in deze rij, in anderhalf uur sta je op de piste. Deze bekende bergketen heeft 16 bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter, de Mulhacén is de bekendste en de hoogste met zijn 3482 meter. De dorpen waar men heen kan Pradollano (2100m) en Borreguiles (2600m). Er is zo'n 85km aan pistes deze reiken zelfs tot aan de Pico Veleta die 3396 meter hoog is.


VAMOS A LA PLAYA


Binnen 50 minuten sta je met je voetjes in het zand. Een fantastisch costa met toeristische plaatsen, zoals; Torremolinos, Benamaldena en Fuengirola.

Naast het heerlijk strand zijn daar ook dierenparken, waterparken, pretparken en verschillende kermissen.


Raften, WATERFIETSEN EN KANOENKlik hier op de link voor raften.


In het hoogseizoen is er op het meer van Iznajar veel te beleven. Huur hier een waterfiets of kano en uiteraard kan er ook gevist of gezwommen worden.
Paardrijden


http://www.centroecuestrelasminas.comAQUASIERRA CORDOBA


Uiteraard mag een waterpark niet ontbreken in deze lijst, Aquasierra in Cordoba is in een goed uur te bereiken. Het is hier rustiger en betaalbaarder dan aan de kust.


Overige wandeltips


Zoals gezegd is er teveel om op te noemen, er zijn zoveel parken, wandelpaden en fietsroutes. Hieronder nog wat gave ideeën voor een hike:


Escaleras Arabes El Chorro 60 minuten

Montes de Malaga 60 minuten

Guadalhorce (meren) 60 minuten

Ruta de Los Cahorros, Monachil 70 minuten

Grotten van Nerja 90 minuten

El Satillo Canillas de Aceituno 90 minuten

Sierra de las Nieves 110 minuten

Sierra de Grazalema 120 minuten