in de buurt


Hieronder een aantal tips voor leuke activiteiten binnen een half uur rijden. In de dorpen om ons heen is er genoeg te beleven, het authentieke Spanje vind je hier nog terug. Je begeeft je hier midden in olijfland, de bekende Ruta Oliva loopt hier dwars doorheen, we zitten hier boven 600 meter dit wordt duidelijk als men de route naar Iznajar rijdt. Veel dorpen zijn leuk om te verkennen of om even op het terras te zitten. Elk dorp heeft zijn restaurants en winkeltjes, houdt rekening met de bekende siësta en de vele ook feestdagen in Spanje, hier is alles dan nog gewoon gesloten. Het rondrijden hier is heerlijk, het is erg rustig en de omgeving is prachtig, geen files in het gebied maar gewoon lekker toeren van punt naar punt.

Iznajar


Dit kleine dorpje moet je gezien hebben, een ware trekpleister voor de toerist. Loop door de prachtige straatjes, bezoek het kasteel en bewonder Patio de las Comedias.


Meer lezen...

VILLANUEVA DE ALGAIDAS


Het dichtstbijzijnde dorp op 10 minuten rijden waar je terecht kan voor alle dagelijkse benodigdheden. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat het een heel fijn dorp is en nog erg authentiek, we komen er graag en zijn er meerdere keren per week te vinden. Er zijn veel kleine winkeltjes, restaurants en meerdere supermarkten, de mensen zijn hier erg vriendelijk en behulpzaam.


Meer van Iznajar


Op 15 minuten rijden vind je het meer en strand van Iznajar. Hoe gaaf is het dat je hier gewoon met je auto het strand op kan rijden. In het hoogseizoen verhuren ze waterfietsen en is het heerlijk vertoeven, neem dus je badkleding mee.


Meer lezen...

Antequera


Op zo'n 25 minuten rijden sta je midden in Antequera, deze leuke stad ligt aan de voet van het bekende El Torcal. De stad kent vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel die op een hoge rots boven de stad uittorent. De stad is rijk aan vele prachtige kerken en belangrijke oude gebouwen. Tevens bezit de stad archeologisch erfgoed dat teruggaat tot 2.500 v.Chr. "De Dolmens van Antequera" oftewel grafheuvels die dateren uit de Bronstijd. De Dolmens staan sinds 2016 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

archidona


Via een gave route door de bergen ben je binnen 25 minuten in Archidona. Een leuke plaats met een gaaf centraal plein genaamd "Plaza Ochavada". Het achthoekige plein is gebouwd volgens de Barok stijl en huisvest het stadhuis en verschillende woningen. Hier is het heerlijk toeven op een terras met lekkere tappas. Het dorp heeft mooie gebouwen uit de Moorse tijd maar het hoogtepunt, letterlijk is toch wel de Chapel of the Virgen de Gracia. Mooi uitzicht over de gehele vallei en het dorp. Kortom zeker een bezoek waard.

CUEVAS DE SAN MARCOS EN CUEVA DE BELDA


Deze grotten liggen bij het plaatsje Cuevas de San Marcos. Een mooi stuk natuur binnen 20 minuten te bereiken. Je begint onder aan een steile helling voor je aan de voet van de berg bent, een pittige klim maar de moeite waard. Gaaf uitzicht en mooie ongerepte natuur. Sluit de tocht af in het dorp op een leuk terras, een typisch Spaans dorpje waar de tijd stil lijkt te staan.


El torcal


El Torcal in Antequera. Een prachtig natuurgebied op 40 minuten rijden. Je kan er 3 routes lopen; 1.5 km, 3 km en 3.6 km. Het is klimmen, klauteren en goed op letten waar je je voeten plaatst! Een mooi uitdagend pad voor de wandelaars met prachtige bergen.


Meer lezen...