Wie zijn wij


Allereerst leuk dat je de tijd neemt om dit te lezen! “Tijd”, die kwamen wij nog wel eens te kort in Nederland! Tijd voor jezelf, tijd voor je gezin, altijd maar een volle agenda van school, werken, clubjes, afspraken etc. 


Wij zijn familie “el Molino” in het Nederlands natuurlijk van der Molen! Wij zijn een gezin van 4, Jordy, Nicole, Vajèn (2013) en Mason (2016). We dromen zolang we samen zijn, inmiddels 22 jaar, al van wonen in een warm land en in augustus 2022 hebben we deze stap gezet! 


In januari en februari '22 hebben we ons georiënteerd in Spanje. Vervolgens hebben we de knoop doorgehakt en ons huis in Nederland te koop gezet. Deze was in mum van tijd verkocht waarna we weer naar Spanje vlogen in april '22 om een aantal huizen te bezichtigen. Ons droomhuis zat er tussen en nadat ons bod geaccepteerd was kwamen we erachter dat het huis de naam “ el Molino” draagt. We geloven niet in toeval dus dit huis is gewoon bestemd voor ons. 


18 Augustus '22 was de dag van de overdracht, wat een rollercoaster was het, het zakelijke stukje gaat er in Spanje iets anders aan toe dan dat we dat in Nederland gewend zijn en af en toe was dit dus best even billen knijpen. Nadat Jordy 4 uur bij de notaris had gezeten had hij dan eindelijk de sleutel ontvangen. Hij was overigens al een aantal dagen eerder vooruit gereden met de auto naar Spanje en wij kwamen de 18de aan met het vliegtuig. Een fijn weerzien na een aantal dagen zonder elkaar. Met z’n 4en en onze Ragdoll Betsy kwamen we aan bij ons nieuwe thuis, wat bizar, fantastisch en onwerkelijk. 


Onze cortijo staat in ons eigen olijfgaard van 6500m2, er is een heerlijk zwembad, wat overigens geen luxe is met de warme temperaturen van Andalusië. 


Er is een Spaanse man die al jaren zijn moestuin op het land heeft bij ons, het duurde dan ook niet lang voordat er voor onze deur een mand tomaten, paprika’s en aubergines stond! Fantastisch toch, ruilhandel is in Spanje nog heel gebruikelijk.  Met destijds ons beste Spaans hebben we hem verteld dat we hem graag gaan helpen en meer groente en fruit willen toevoegen. Inmiddels onderhouden we een groot deel van de moestuin zelf. Het eerste jaar hebben we samen met deze Spaanse man de olijven geoogst. Door mee te werken en goed af te kijken konden we in de winter van 2023 onze eerste olijfbomen zelf schudden. Zonder chemicaliën en koudgeperst, hebben we nu onze eigen hoogwaardige olijfolie. Wilt u deze olijfolie ook in huis hebben, mail ons gerust hierover.


We hebben beide onze baan in loondienst in Nederland opgezegd. Nicole had naast haar werk in de zorg ook een eigen bedrijf " Made by Nici fotografie", dit heeft ze in Spanje voort gezet. Jordy werkt inmiddels 1 dag per week bij de buurvrouw welke een eigen bedrijf in Engeland heeft. We zeggen altijd geen miljonair te hoeven worden dus door een beetje te werken, kunnen we een heerlijk leven leiden onder de zon.


Daarnaast willen we zo zelfvoorzienend mogelijk worden door in ons huis te investeren, we hebben al inmiddels al kippen welke ons dagelijks voorzien van eieren, we hebben meerdere fruitbomen geplant en onze moestuin is flink ah groeien.


Alle 4 zijn we dol op dieren, zo hadden we na 2 maand al gezinsuitbreiding met een katertje Gordito en Lola onze lieve Border Collie, die we gered hebben uit een nare situatie. Sinds kort is ook Pepe van de partij, een klein lief hondje uit het asiel. Vajèn is net als Nicole fan van pony's, dus dat staat ook nog op het verlanglijstje. 


Onze kinderen gaan vanaf het begin dat we hier wonen, beide al naar het dorp om te sporten, Vajen gaat naar ritmisch gym en Mason zit op karate. Qua school hebben we een sabbatical gedaan om te aarden en te genieten van dit kostbare jaar fulltime samen. We hebben hier enorm van genoten, niks moet en alles mag, veel uitstapjes en wekelijks naar het strand. Vanaf het nieuwe schooljaar 2023 zullen ze gaan starten op de Spaanse school in ons dorp, ze kijken er beide naar uit en hebben hun klas al ontmoet.


We hebben onze draai helemaal gevonden en we hopen het gevoel voor altijd vast te kunnen houden van het niet dagelijks te hoeven werken en vooral te genieten van het leven en van elkaar. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch maar we houden het aardig vol ;-)


Liefs,

Familie el Molino


Ons privé leven volgen, dan kan via instagram op @familia_elmolino