MALAGA


Binnen 50 minuten sta je in de wereldstad Malaga. Ben je dus op zoek naar drukte en reuring, dan zit je hier goed. Malaga is echt een fantastische stad met veel cultuur en historie. Bezoek het geboortehuis van Pablo Picasso de vele musea en kerken of het gave Alcazaba. Ook shopaholics komen hier aan hun trekken, deze moderne stad kent vele winkelstraten en pleinen.


Cordoba


In een goed uur bent u met de auto vanuit ons in Cordoba. De historische binnenstad staat sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst, de Mezquita is misschien wel de bekendste trekpleister. Een waar openluchtmuseum is deze stad.


Let op: de Mezquita dient vooraf gereserveerd te worden.

granada


Deze prachtige en bekende stad aan de voet van het Sierra Nevada gebergte is in een uur met de auto te bereiken. Uiteraard bekend om de Alhambra maar vergeet ook de rest van Granada niet. Deze stad ademt historie uit, Moorse invloeden zijn hier voelbaar en nadrukkelijk aanwezig.


Let op: het Alhambra dient vooraf gereserveerd te worden.

SEVILLA


Op een kleine twee uur rijden van ons ligt Sevilla. Een fantastisch mooie stad, welke teveel bezienswaardigheden heeft voor één dag!

Je komt hier letterlijk tijd en ogen tekort, parkeren kan aan de rand van het oude centrum in een van de ondergrondse parkeergarage's.

Huur een fiets, ga met de hop on - hop off bus of pak gewoon de rondvaartboot of een koets, het kan allemaal.


Let op: het Alcazar moet vooraf gereserveerd worden.
RONDA


In zo'n anderhalf uur ben je vanuit ons in Ronda, de kleinste van de bovengenoemde steden maar niet de minste. Deze leuke knusse stad ligt op een berg zo'n 750 meter boven zeeniveau. De bekende diepe kloof Tajo de Ronda splitst de stad in tweeën. Ook hier veel Moorse invloeden maar ook de Romeinen hebben hier hun sporen achtergelaten.

steden en dorpen


Uiteraard zijn er veel meer leuke steden die een vermelding waard zijn. Hieronder hebben wij er nog een aantal als voorbeeld.


Lucena 40 minuten

Osuna 60 minuten

Alcala la Real 1 uur en 20 minuten

Jaén 1 uur en 45 minuten

Baeza 2 uur en 10 minuten

Ubeda 2 uur en 20 minuten


note: de bekende kustplaatsen zijn in een goed uur te bereiken. De bekendste "Marbella" binnen anderhalf uur.